Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

1 Octombrie 2018
Vizualizari: 521
Comentează add

Organizaţii din întreaga lume încearcă în fiecare an să atragă atenţia asupra problemei cancerului mamar. Llupta împotriva cancerului la sân este sugerată prin culoarea roz.

Preşedinţia, Parlamentul şi alte instituţii - iluminate azi în culoarea roz

nicoleta-stoian

 

Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului la Sân este marcată luni, 1 octombrie. De altfel, toată luna octombrie este dedicată conştientizării pericolului pe care îl reprezintă această maladie.

Organizaţii din întreaga lume încearcă în fiecare an să atragă atenţia asupra acestei probleme a lumii moderne şi să încurajeze educaţia şi cercetarea.

La nivel internaţional, lupta împotriva cancerului la sân este sugerată prin culoarea roz şi afişarea sau purtarea unei fundiţe de această culoare. Sedii ale unor importante instituţii sunt în ultimii ani luminate cu acest prilej în roz, pentru a încuraja prevenirea şi combaterea bolii.

În România, statisticile arată că anual, aproape 10.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar. La fiecare oră, o femeie află că suferă de această afecţiune, care constituie principala cauză de deces prin cancer în rândul femeilor din România.

La Alba Iulia va avea loc un marş care va porni la ora 17 din faţa Spitalului de Urgenţă, precum şi un spectacol la care vor fi prezenţi şi specialişti în domeniu, care vor împărtăşi din experienţa lor în lupta împotriva cancerului la sân.

De asemenea, în parcările unor hipermarketuri din Slobozia, Tulcea, Vaslui, Piatra Neamţ şi Botoşani vor fi oferite gratuit, până pe 4 noiembrie, consultaţii senologice complete.


Etichete cancerrozadministraţia prezidenţialăparlamentiluminat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live