Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

30 Iunie 2022
Vizualizari: 261
Comentează add

Vladimir Putin a spus jurnaliştilor că Rusia va reacţiona faţă de orice noi detaşări militare, în Suedia şi Finlanda, deşi a subliniat că nu se opune ca ele să se alăture NATO.

Preşedintele Vladimir Putin a acuzat NATO că are ambiţii imperialiste

sergiu-stet

 Vladimir Putin. Foto: Sergei GUNEYEV/ SPUTNIK/ AFP

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat NATO că are ambiţii imperialiste, în contextul în care alianţa occidentală îşi intensifică susţinerea pentru Ucraina, transmite corespondentul BBC.
 
Aflat în Turkmenistan, Vladimir Putin a spus jurnaliştilor că Rusia va reacţiona faţă de orice noi detaşări militare, în Suedia şi Finlanda, deşi a subliniat că nu se opune ca ele să se alăture NATO.
 
"În ce priveşte Finlanda şi Suedia, nu avem cu ele problema pe care, din păcate, o avem cu Ucraina. Nu avem nicio dispută teritorială cu ele. Nu ne îngrijorează nimic legat de faptul că Finlanda şi Suedia ar deveni părţi ale NATO. Dacă doresc să o facă, să meargă înainte. Dar ar trebui să înţeleagă clar că nu a existat nicio amenințare înainte, în timp ce acum, dacă efective militare și infrastructură vor fi desfășurate acolo, va trebui să răspundem cu aceeaşi monedă", a declarat Vladimir Putin.
 

Etichete SuediaFinlandaNATOUcrainaTurkmenistanVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live