Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Bolan

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 1028
Comentează add

Aleksander Ceferin a declarat că Belgia riscă să nu fie reprezentată în sezonul următor de cupe europene dacă va decide finalizarea sezonului din cauza pandemiei de COVID-19.

Președintele UEFA amenință echipele belgiene cu exluderea din CL și EL

ciprian-bolan

  Sursa foto:  facebook.com/uefa

"Solidaritatea nu înseamnă să iei o decizie fără să te consulţi cu alţii. Nu putem cere ajutor şi apoi să decidem cum ne convine. Trebuie să menţionez că Belgia şi alţii care gândesc la fel riscă să nu ia parte la cupele europene, sezonul viitor", a declarat Ceferin pentru postul german ZDF.

Ceferin a lansat aceste amenințări în ciuda faptului că Federația Belgiană de Fotbal (URBSFA) a anunțat sâmbătă, după discuția dintre Președintele URBSFA, Mehdi Bayat, și Președintele UEFA, că este pe cale de a găsi o soluție împreună cu forul european al fotbalului pentru încheierea sezonului actual.

"Obiectivul este de a păstra biletele europene ale Belgiei în vederea sezonului 2020/2021. URBSFA ţine să-şi exprime din nou susţinerea sa vizavi de demersul UEFA de a ieşi din această criză cauzată de coronavirus într-o manieră solidară. URBSFA nu va mai face alte comentarii pe acest subiect", se arată în comunicatul federaţiei belgiene.

Într-o scrisoare trimisă tuturor federațiilor europene, UEFA le-a recomandat să nu încheie prematur competițiile interne și s-a declarat încrezătoare că reluarea acestora va fi posibilă în lunile următoare conform măsurilor preventive impuse de guvernele țărilor respective.

Joi, liga profesionistă de fotbal din Belgia a propus încheierea campionatului în stadiul actual. Decizia finală aparține celor 24 de echipe din primele două ligi și va fi comunicată pe 15 aprilie.


Etichete fotbalbelgiauefachampions leagueeuropa league

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live