Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Martie 2020
Vizualizari: 428
Comentează add

Decizia a fost luată în contextul în care națiunile din întreaga lume își închid granițele și interzic călătoriile în străinătate pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Președintele SUA, Doinald Trump, anulează summitul G7 din luna iunie

sergiu-stet

  Pre;edintele SUA, Donald Trump.             Foto: Arhivă.

Președintele SUA, Donald Trump, va anula o reuniune a liderilor G7, programată a se desfășura la Camp David în luna iunie, din cauza coronavirusului și, în schimb, va organiza o videoconferință, a transmis Casa Albă.

Conform Reuters, Decizia a fost luată în contextul în care națiunile din întreaga lume își închid granițele și interzic călătoriile în străinătate pentru a stopa răspândirea virusului. Donald Trump a organizat la începutul săptămânii o videoconferință, la care au participat liderii celor mai industrializate țări din lume și intenționează să reia această inițiativă în lunile aprilie, mai și iunie, când erau programate întâlniri personale la reședința prezidențială din Maryland.

Larry Kudlow, consilier economic la Casa Albă și participant la reuniunea G7, a transmis omologilor săi decizia liderului american. "Pentru ca fiecare stat să se concentreze pe toate resursele proprii pentru a răspunde provocărilor economice și de sănătate cauzate de COVID-19, la dispoziția președintelui Trump, directorul Consiliului Economic Național, Larry Kudlow și-a informat omologii din cadrul G7 că summitul liderilor G7 din SUA, programat să se desfășoare la Camp David în luna iunie, va avea loc în cadrul unei videoconferințe", a declarat, pentru agenţia Reuters, Judd Deere, purtător de cuvânt al Casei Albe.

"Casa Albă a mai transmis celorlalți membri din cadrul G7 că, pentru a menține o colaborare strânsă, președintele se va întâlni cu liderii prin intermediul unei videoconferințe în aprilie și mai, la fel cum a procedat și săptămâna aceasta".

Grupul G7 este alcătuit din SUA, Italia, Japonia, Canada, Franța, Germania, Marea Britanie dar și Uniunea Europeană.

Donald Trump a deranjat Europa prin măsura interdicției de călătorie impusă cetățenilor săi, decisă fără a avertiza, în prealabil, liderii europeni. Europa a devenit epicentrul epidemiei de coronavirus. 

(S.S.)


Etichete G7summitDonald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live