Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Şerbănescu

17 Februarie 2014
Vizualizari: 1800
Comentează add

Preşedintele socialiştilor europeni, Hannes Swoboda spune că România este o ţară capabilă să realizeze o cercetare de înaltă calitate.

Preşedintele socialiştilor europeni laudă laserul de la Măgurele

simona-serbanescu

Hannes Swoboda Foto: spe.at

România este o ţară capabilă să realizeze o cercetare de înaltă calitate, iar folosirea fondurilor structurale în domeniu este si în interesul altor state europene- a spus astazi presedintele Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda.

El a vizitat Platforma de cercetare Magurele, unde se deruleaza cel mai amplu proiect paneuropean de cercetare in domeniul laserilor, Extreme Light Infrastructure- Nuclear Physics.

Potrivit lui Hannes Swoboda, ţările Uniunii Europene pot concura doar cu Statele Unite sau China în ceea ce priveşte calitatea educaţiei şi cercetării.

Pentru România, cercetarea reprezinta un motor de competitivitate, iar astfel de proiecte, precum laserul de la Magurele, pot atrage investitii importante în domeniu – a declarat cu acest prilej Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologică.


Etichete Hannes SwobodaParlamentul EuropeanInstitutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei"Măgurelelaser

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live