Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Iordan

24 Ianuarie 2015
Vizualizari: 2057
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Victor Ponta au participat, la Iaşi, la manifestările prilejuite de împlinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Preşedintele şi premierul, la sărbătoarea Micii Uniri de la Iaşi

titus-iordan

Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Foto: colaj facebook.com. : 

Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Victor Ponta au participat, la Iaşi, la manifestările prilejuite de împlinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Îm mesajul adresat românilor, şeful statului a spus că puterea solidarităţii este "cea mai importantă lecţie a evenimentului de acum 156 de ani".

"Dragi români, cu gândul la marii noştri înaintaşi, şi la domnul Unirii, Alexandru Ioan Cuza, cred că cea mai importantă lecţie a evenimentului de acum 156 de ani este puterea solidarităţii, priceperea de a construi un consens în jurul unui ideal naţional.

"Au existat şi atunci voci, şi nu puţine ori neînsemnate, care au afirmat că Moldova a fost sacrificată şi o bună bucată de vreme mulţi oameni nu s-au împăcat cu această idee. Privind în urmă, putem afirma, fără să greşim, că ideea de consens înseamnă tocmai puterea şi abilitatea de a renunţa la interese particulare pentru a construi mari proiecte", a declarat, Klaus Iohannis.

Preşedintele a îndemnat clasa politică să preia exemplul artizanilor Unirii şi "să se ridice la înălţimea idealurilor pe care naţiunea română le nutreşte".

La rândul său, prim-ministrul Victor Ponta a făcut un apel la unitate.

"Vă urez dumneavoastră şi tuturor ca, nu numai pe 24 Ianuarie şi 1 Decembrie, ci în fiecare zi a anului, să vă gândiţi că uniţi suntem mai puternici şi că dezbinarea este singurul nostru duşman", a spus premierul în discursul său.

Victor ponta a depus şi o coroană de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii din Iaşi.

Mesaj de unitate de dincolo de Prut

Invitat la festivităţi, primarul capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă, a vorbit despre necesitatea consolidării legăturilor cu România.

"Cel mai bine această apropiere poate avea loc dacă în Masterplanul României, atunci când va fi aprobat, autostrada va fi proiectată nu doar până la Iaşi, dar direct până la Chişinău, direct până la Cernăuţi şi toate proiectele edilitare, toate proiectele de infrastructură care au loc aici să aibă loc şi dincolo de Prut.

"Asta ar permite să schimbăm mentalitatea, să-i orientăm pe oameni cu adevărat către Europa, astfel încât să nu mai fie nostalgici după comunism, cum se mai întâmplă, din păcate, şi în zilele de astăzi",a spus primarul Chişinăului. 


Etichete ştiri nord-estiaşiKlaus IohannisVictor PontaUnirea Principatelor Românemanifestărisărbătoare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live