Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 193
Comentează add

Preşedintele şi premierul, la inaugurarea metroului din Drumul Taberei

radiojurnal

 Foto: Alex Lancuzov

La această oră este prevăzută inaugurarea oficială a metroului din Drumul Taberei. La eveniment sunt aşteptaţi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. Reporterul nostru Alex Lancuzov se află acum la noua staţie Eroilor 2 şi ne oferă detalii în direct. Bună ziua, Alex! Zi istorică, astăzi, nu-i aşa?

Reporter: Aşa este, pentru că vorbim despre prima magistrală construită de la zero după revoluție, are zece staţii şi o lungime de 7 kilometri. Deserveşte un cartier foarte important, cu un bazin de populație de aproximativ 300.000 de locuitori.
 
Capacitatea proiectată de transport este de 50.000 de călători pe oră, dar materialul rulant este relocat de pe vechile magistrale M1 și M3 şi anume, doar şase rame - şi asta, pentru că licitaţia prin care urmau să fie achiziţionate trenuri noi încă este blocată de contestații.
 
Așadar, avem un interval de cel mult șase minute la Eroilor 2 pentru tronsonul orar cuprins între 6:00 și 10:00 dimineața, respectiv 13:00-20:00 şi, atenţie, 12 minute la capetele de la Valea Ialomiţei şi Râul Doamnei.
 
Valoarea lucrării este de 3,2 miliarde de euro, cu finanțare europeană. La final vreau să vă mai spun că după ora 14:00, primii călători vor putea coborî la metrou pe M5.
 
(PH)
 

Etichete metrouDrumul Taberei(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live