Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

18 Aprilie 2019
Vizualizari: 508
Comentează add

Preşedintele şi ministrul de externe, laureaţi ai Galei Omul anului

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Dragoș Ciocârlan.

La Tel Aviv, a avut loc un important eveniment al Comunităţii Evreilor Originari din România: Gala de premiere "Omul anului 2018", organizat de Asociaţia Scriitorilor Israelieni de Limbă Română.

Aceasta i-a desemnat laureaţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, şi pe ministrul român al afacerilor externe, Teodor Meleşcanu. La ceremonie au luat parte reprezentanţi ai Ambasadei României din Israel. Preşedintele Asociaţiei Scriitorilor, Dragoş Nelersa, i-a declarat  corespondentului nostru, Dragoş Ciocîrlan.

Dragoş Nelersa: Este o bucurie, este un festival al românilor, sărbătorim împreună şi deviza acestei întâlniri este "Împreună", pentru că am reuşit să ne reunim patru cele mai reprezentative asociaţii ale originarilor din România, să realizăm împreună acest eveniment în spiritul culturii, al limbii române.

Realizator: Preşedintelui României, Klaus Iohannis, i-au fost decernate Premiul "Omul păcii - Shalom România" şi "Medalia Ierusalimului" pentru eforturile constante de întărire şi dezvoltare a bunelor relaţii dintre România şi Israel.

Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti a transmis un mesaj în care se arată că statul Israel este un partener important al României, relaţia dintre cele două state fiind una specială şi în creştere, şi există o legătură foarte bună cu comunitatea evreiască din România şi la nivel mondial.

În viziunea preşedintelui României sunt necesare eforturi sporite şi continue pentru combaterea antisemitismului şi xenofobiei.

Solidaritatea comunităţii evreilor originari din România care trăiesc în Israel este esenţială pentru orice proiect de anvergură, cu impact în rândul societăţii, se mai arată în mesajul Administraţiei Prezidenţiale de la Bucureşti transmis preşedintelui Asociaţiei Scriitorilor Israelieni de Limbă Română.


Etichete Omul anului 2018Preşedintele Asociaţiei ScriitorilorDragoş NelersaAsociaţia Scriitorilor Israelieni de Limbă Română

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live