Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Decembrie 2019
Vizualizari: 682
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis va primi Premiul Charlemagne

radiojurnal

 Preşedintele României, Klaus Iohannis.Foto: Arhivă/ Administratia prezidentiala

Preşedintele Klaus Iohannis va primi anul viitor Premiul Charlemagne, decernat în fiecare an personalităţilor care se remarcă în promovarea valorilor europene. 
 
În conferinţa de presă la care a fost anunţată decizia, preşedintele comitetului Premiului Charlemagne, Jurgen Linden a spus că această distincţie este menită să-l încurajeze pe Klaus Iohannis să continue să-şi conducă ţara pe calea europeană.
 
Potrivit agenţiei France Presse, Fundaţia care oferă premiul a afirmat că preşedintele Klaus Iohhanis este un apărător al libertăţii şi democraţiei, al minorităţilor şi al diversităţii culturale.
 
Premiul Charlemagne i-a fost decernat în acest an secretarului general ONU, Antonio Guterres, iar în 2018 i-a fost atribuit preşedintelui francez, Emmanuel Macron.
 
Premiul Charlemagne este acordat anual din 1950 de municipalitatea oraşului german Aachen unor personalităţi care contribuie la unitatea europeană sau la cooperarea între ţările europene. Totuşi, de 10 ori, între anii '60 - '70, premiul nu a fost acordat, în lipsa unui candidat suficient de merituos.

Etichete Premiul CharlemagneKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live