Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

23 Octombrie 2018
Vizualizari: 540
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis prezintă la această oră, într-un discurs, în premieră, în Parlamentul European, viziunea României privind viitorul forului comunitar.

Președintele Klaus Iohannis prezintă în PE viziunea privind viitorul UE

oana-bala

Foto: Arhivă/ presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis prezintă la această oră, într-un discurs, în premieră, în Parlamentul European, viziunea României privind viitorul forului comunitar.

Mai multe informaţii ne oferă, în direct, trimisul RRA, Oana Bâlă.

Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut în faţa eurodeputaţilor că, în ultimul deceniu, Uniunea Europeană a fost marcată de provocări multiple, cum ar fi criza migraţiei, atacurile teroriste sau ascensiunea mişcărilor populiste şi a fost nevoită să se adapteze din mers şi să caute o viziune comună.

Şeful statului a precizat că există un element care uneşte ţările membre: identitatea europeană bazată pe principii şi valori comune, care trebuie mereu redescoperite şi reapreciate.

El a pledat pentru unitate, coeziune, solidaritate şi pentru o cale europeană comună în eforturile de consolidare a proiectului european.

Preşedintele României a mai spus că aderarea la zona euro cât mai curând posibil, atunci când toate condiţiile vor fi îndeplinite, constituie un obiectiv naţional fundamental, la fel ca şi aderarea la spaţiul Schengen.

Summitul de la Sibiu din 2019 este un moment important pentru consolidarea fundaţiei viitorului european, a mai afirmat şeful statului şi a adăugat că-şi doreşte să reprezinte şi un moment de sensibilizare pentru cetăţenii europeni.

Vor mai lua cuvântul preşedintele Conmisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar şi parlamentarii europeni.


Etichete Klaus IohannisParlamentul EuropeanUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live