Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

15 Decembrie 2021
Vizualizari: 438
Comentează add

În cadrul reuniunii urmează să fie adoptată o declarație comună care va stabili viziunea strategică pentru perioada post 2020 a Parteneriatului Estic.

Președintele Klaus Iohannis participă la Summitul Parteneriatului Estic

oana-bala

  Preşedintele României Klaus Iohannis.                              Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va participa mercuri, 15 decembre, la Summitul Parteneriatului Estic, care se desfășoară la Bruxelles. Întâlnirea este reprezentată de liderul Consiliului European, Charles Michel, și ar urma să fie adoptată o declarație comună privind reforme ce vor fi făcute în perioada următoare.
 
La cel de-al șaselea summit al Parteneriatului Estic vor participa şefii de stat și de guvern din țările membre, precum și liderii celor cinci state partenere - Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia și Azerbaidjan -, iar în cadrul reuniunii urmează să fie adoptată o declarație comună care va stabili viziunea strategică pentru perioada post 2020 a Parteneriatului Estic.
 
Dezvoltarea unor economii durabile și integrate, transformarea digitală sau crearea unor societăți echitabile sunt câteva dintre obiectivele pe termen lung ale politicii privind Parteneriatul Estic și sunt însoțite de un plan regional ambițios de investiții economice în valoare de 2,3 miliarde de euro.
 
România este reprezentată la summit de președintele Klaus Iohannis, care va solicita sprijinul Uniunii pentru un angajament solid față de partenerii cei mai ambițioși, cu o puternică orientare europeană, precum Republica Moldova - țară avansată în implementarea reformelor în mai multe domenii importante.
 
Mâine se va desfășura reuniunea Consiliului European, care va avea pe agendă teme precum pandemia de COVID-19, prețurile la energie, securitatea și apărarea Uniunii Europene, aspecte externe ale migrației și situația de la frontierele forului comunitar cu Ucraina și Belarus.
 

Etichete summit al Parteneriatului EsticRepublica MoldovaUcrainaGeorgiaArmeniaAzerbaidjanklaus iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live