Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

12 Decembrie 2019
Vizualizari: 462
Comentează add

România va pleda la acest summit pentru un buget care să mențină alocări semnificative în perioada 2021-2027, atât pentru politica de coeziune cât și pt. politica agricolă comună.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Consiliul European de iarnă

oana-bala

 Preşedintele României, Klaus Iohannis.     Foto: presidency.ro.

Bugetul multianual al Uniunii Europene, relaţiile externe ale blocului comunitar şi eforturile de combatere a schimbărilor climatice sunt principalele teme care vor fi abordate joi, 12 decembrie, în prima zi a Consiliului European de iarnă de la Bruxelles.

România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis, care în marja Consiliului participă şi la summitul Partidului Popular European, prezidat de noul său preşedinte, Donald Tusk.

România va pleda la acest summit pentru un buget care să mențină alocări semnificative în perioada 2021-2027, atât pentru politica de coeziune care vizează reducerea decalajelor economice dintre statele membre, cât și pentru politica agricolă comună care vine în sprijinul agricultorilor și al fermierilor europeni.

În ceea ce privește schimbările climatice, președintele Klaus Iohannis care prezintă în fața șefilor de stat și de guvern din țările membre poziția țării noastre va susține continuarea eforturilor Uniunii Europene pentru tranziția către un continent neutru din punct de vedere climatic.

De altfel, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va cere sprijinul Consiliului European pentru pactul ecologic prezentat, ieri, care propune ca țările membre să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

În timp ce România s-a arătat dispusă să susțină acest obiectiv ambițios, Ungaria, Cehia și Polonia au anunțat că economiile lor nu pot atinge obiectivul neutralității climatice în lipsa unui sprijin financiar.


Etichete Ursula von der Leyen,Donald TusksummitBruxellesCE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live