Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Iunie 2019
Vizualizari: 426
Comentează add

Procurorul general, William Barr, a exprimat sprijinul SUA pentru eforturile preşedintelui Iohannis în susţinerea statului de drept şi consolidarea sistemului judiciar independent

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit pe procurorul general al SUA

radiojurnal

 Preşedintele României, Klaus Iohannis.     Foto: Arhivă/ Administratia prezidentiala

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe procurorul general al Statelor Unite, William Barr. Acesta a exprimat aprecierea şi sprijinul puternic ale Statelor Unite pentru poziţia fermă şi eforturile preşedintelui Klaus Iohannis în susţinerea statului de drept, combaterea corupţiei şi consolidarea unui sistem judiciar independent, corect şi transparent, în beneficiul cetăţenilor, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a evocat la rândul său recentul vot pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pe teme legate de justiţie, care a demonstrat că românii sunt profund ataşaţi de valorile democratice şi înţeleg importanţa unui sistem de justiţie independent şi eficient, fără de care nu poate exista o democraţie funcţională, se mai arată în comunicat.

Procurorul general al Statelor Unite a avut o întrevedere şi cu premierul Viorica Dăncilă. Ea a arătat că executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluţii pentru continuarea reformei justiţiei şi a legislaţiei penale, în acord cu angajamentele internaţionale ale României, dar şi cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneţia sau ale GRECO, precum şi cele ale Statelor Unite, se precizează într-un comunicat de la Guvern. 


Etichete William BarrsuajustiţieKlaus Iohannisprocurorsistem judiciar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live