Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Octombrie 2015
Vizualizari: 1043
Comentează add

După discuţiile cu reprezentanţii FMI, Klaus Iohannis a scris pe Facebook că Guvernul nu a reuşit, prin măsurile adoptate, să convingă Fondul că are voinţă să aplice reforme.

Preşedintele Klaus Iohannis, "îngrijorat" după întâlnirea cu FMI

radiojurnal

Delegaţia FMI a fost primită de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Foto: presidency.ro.

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional a fost primită, ieri, de preşedintele Klaus Iohannis.

După discuţii, şeful statului a scris pe Facebook că guvernul nu a reuşit, prin măsurile adoptate, să convingă Fondul Monetar Internaţional că are voinţa de a implementa reformele structurale asumate.

"În urma întâlnirii pe care am avut-o, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia FMI, îmi exprim îngrijorarea cu privire la vulnerabilităţile care pot afecta cadrul fiscal bugetar viitor; sper ca deficitul bugetar să fie păstrat sub control", a scris Klaus Iohannis.

După vizita la Cotroceni, oficialii FMI au mers la Palatul Victoria.

Acolo au început discuţiile cu ministrul finanţelor pe marginea bugetului de stat pe 2016.

Într-o intervenţie televizată, premierul Victor Ponta a anunţat că, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu delegaţia FMI, a făcut precizări cu privire la elementele prevăzute în rectificarea bugetară pozitivă ce va fi aprobată vineri, în guvern, şi a subliniat că, în acest an, ţara noastră se va înscrie în ţina de deficit aprobată în parlament, respectiv 1,86%.

Săptămâna trecută, ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, declara că se discută inclusiv posibilitatea încheierii unui nou acord cu Fondul, pe care îl caracteriza mult mai flexibil şi care ar putea constitui pentru România un plus.

Ultimul acord cu FMI, care a expirat în septembrie 2013, a avut o valoare de 2 miliarde de euro, însă autorităţile de la Bucureşti nu au accesat fonduri.

Scopul acordului de tip preventiv a fost acela de a proteja economia românească de eventualele şocuri pe pieţele financiare.

Acesta a fost cel de-al 10-lea acord încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional din ultimii 23 de ani şi al treilea acord solicitat de FMI de la declanşarea crizei economice în 2009 


Etichete Klaus IohannisFMIGuvernreforme structuraleţinta de deficitacord de tip preventivpremierul Victor Pontaministrul finanţelor Eugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live