Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

10 Decembrie 2020
Vizualizari: 235
Comentează add

Seria consultărilor va începe cu reprezentanţii PSD, partid care a obţinut cele mai multe voturi - aproape 30%, dar care nu are majoritatea.

Preşedintele Klaus Iohannis cheamă luni partidele la consultări

amalia-bojescu

 Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat luni reprezentanţii partidelor care au intrat în Parlament după alegerile de duminică, în vederea desemnării prim-ministrului care să formeze un nou guvern.

Seria discuţiilor va începe cu reprezentanţii PSD, partid care a obţinut cele mai multe voturi - aproape 30%, dar care nu are majoritatea.

Consultările vor continua cu PNL, Alianţa USR-PLUS, Alianţa pentru Unirea Românilor, UDMR şi minorităţile naţionale.

Preşedintele a discutat deja joi, 10 decembrie, cu liderii formaţiunilor care ar putea constitui o coaliţie de centru-dreapta. Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au avut o discuție informală cu președintele României, după ce ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a fost propus pentru funcția de premier.

Nu s-a discutat despre portofolii, dar s-a convenit de principiu ca viitorul guvern să fie cât mai suplu. Până sâmbătă, când vor începe oficial discuțiile, cele trei partide trebuie să își stabilească strategiile de negociere, atât pentru majoritatea parlamentară, cât și pentru programul de guvernare.

În cursul serii zilei de joi, 10 decembrie, este programată şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, în care se vor analiza rezultatele alegerilor parlamentare şi se va stabili strategia viitoare.


Etichete Klaus Iohannisconsultăriparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live