Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

16 Septembrie 2020
Vizualizari: 291
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis: Apel la respectarea măsurilor sanitare

carmen-gavrila

 Preşedintele Klaus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis face, din nou, apel la populație să respecte măsurile de protecție sanitară, în contexul în care azi s-a înregistrat un nou record nedorit în evoluţia pandemiei de COVID-19 - cel mai mare număr de cazuri noi confirmate în 24 de ore - 1.713. Şeful statului a atras atenţia că se apropie şi sezonul rece, în care îşi face apariţia şi gripa, faţă de care sunt eficiente aceleaşi măsuri de protecţie ca şi pentru noul coronavirus.

Klaus Iohannis: Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie de gripă și de COVID-19. Este, așadar, fundamental să menținem în perioada următoare o atitudine prudentă și responsabilă, să nu uităm că aceleași măsuri - masca, distanțarea, igiena mâinilor - care ne feresc de COVID-19, ne pot feri și de virusul gripal, precum și de alte viroze. Deci, ele devin cu atât mai importante în săptămânile și lunile care urmează.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la autorităţile locale să sprijine conducerea unităţilor de învăţământ în rezolvarea probelemelor cu care se confruntă pentru asigurarea desfăşurării cursurilor în condiţii de siguranţă.
 
Președintele Klaus Iohannis a declarat că este adeptul unor măriri suplimentare de pensii, salarii sau acordarea unor bonusuri de pandemie profesorilor și medicilor, dar atunci când bugetul o va permite.
 
Președintele s-a referit și la momentul alegerilor locale și a spus că nu e cazul să se discute de o amânare, pentru că autoritățile știu acum, spre deosebire de iunie, când ar fi trebuit să aibă loc alegerile locale, știu cum să abordeze pandemia, iar scrutinul este posibil câtă vreme românii respectă normele, adică purtarea măștii, distanța și igiena.
 
Klaus Iohannis a făcut și un apel la românii din străinătate - să se înscrie pentru votul prin corespondeță la alegerile parlamentare, pentru că pandemia este imprevizibilă, a spus șeful statului, și riscă acești români să nu aibă secții de votare.
 
(PH)
 

Etichete Klaus Iohannismasuri sanitare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live