Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

26 Ianuarie 2017
Vizualizari: 724
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare premierului Sorin Grindeanu in care critica sumele mai mici alocate in buget pentru securitate.

Preşedintele Iohannis, nemulţumit de bugetele de securitate

carmen-gavrila

Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare premierului Sorin Grindeanu in care critica sumele mai mici alocate in buget pentru securitate si dar si lipsa unor explicatii pentru reducerea finantarii.

Presedintele considera ca in condițiile în care proiectul Bugetului pentru 2017 prevede o creștere fata de 2016 cu peste 15% a cheltuielilor totale, reducerea bugetelor pentru domeniul securității naționale este nu doar nejustificată, ci total inoportună.

Klaus Iohannis avertizaza ca in privința bugetului Ministerului Apărării, deşi există o alocare suplimentară faţă de 2016, până la circa 1,5% din PIB, nu sunt respectate angajamentele ferm asumate de  conducerea Guvernului si de PSD, pentru a se asigura un buget de 2% din PIB, conform programului de guvernare şi Acordului din 2015, convenit cu toate partidele politice.

Seful statului considera ca asigurarea securităţii naţionale ar trebui să fie o prioritate absolută, şi nu orgoliile politice de moment iar intenţia Guvernului de a reduce aceste bugete institutiilor care asigura securitatea tarii reprezinta un gest iresponsabil şi o gravă eroare.

Klaus Iohannis atrage atentia că, în baza cadrului juridic actual, proiectele de buget din domeniul securităţii naţionale trebuie să primească avizul CSAT înainte de a fi aprobate de către Guvern.


Etichete Președintele Klaus Iohannisscrisoarepremierul Sorin Grindeanubuget pentru securitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live