Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

19 August 2019
Vizualizari: 338
Comentează add

Preşedintele Iohannis dorește să discute cu omologul său american și despre efectivele de militari americani din România.

Președintele Iohannis începe o vizită în SUA

oana-bala

Foto: Arhivă/ Administratia prezidentiala

Începe o săptămână importantă pentru relaţiile româno-americane. Preşedintele Klaus Iohannis va avea mâine convorbiri la Washinghton cu omologul său, Donald Trump. Vizita în Statele Unite, care începe astăzi, are loc la invitaţia preşedintelui american.

Pe agendă: dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, inclusiv în materie de securitate şi energie.

Corespondenţă de la Washington - Reporter: Oana Bâlă - Președintele Klaus Iohannis va pune liberalizarea vizelor pentru români în Statele Unite ale Americii pe agenda întâlnirii pe care o va avea mâine cu președintele american Donald Trump. Şeful statului va discuta cu omologul său și despre chestiuni care țin de securitatea energetică, în condițiile în care partea americană s-a arătat îngrijorată că Europa va ajunge prea dependentă de Rusia în domeniul energetic.

Președintele României și-a mai exprimat speranța că legislația privind energia care i-a nemulțumit pe investitorii străini, inclusiv americani, va fi schimbată, în contextul în care a remarcat că există o disponibilitate la nivel de Guvern de a repara anumite chestiuni ale Ordonanței 114 și ale Legii offshore care, în opinia sa, nu au fost bine gândite. La Washington, șeful statului dorește să discute cu președintele Donald Trump și despre efectivele de militari americani din România, precizând că țara noastră are posibilitatea de a găzdui mai mulți militari din Statele Unite.

Totodată, la întâlnirea cu omologul american va reitera invitația adresată acestuia de a vizita România. Vizita de lucru a președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă este a doua din acest mandat, după cea din iunie 2017, şi survine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului și 15 ani de apartenență la NATO.


Etichete vizitaiohannissua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live