Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EXCELENTA LA EA ACASĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

30 Iunie 2018
Vizualizari: 625
Comentează add

Preşedintele Iohannis a subliniat, în cadrul reuniunii de la Bruxelles, necesitatea identificării unor soluţii menite să îmbunătăţească gestionarea migraţiei.

Președintele Iohannis despre acordul UE privind migrația

oana-bala

Klaus Iohannis, Foto: Agerpres.

Acordul privind migraţia la care au ajuns liderii europeni după nouă ore de negocieri,  vineri dimineaţă, la Bruxelles, este analizat şi interpretat în capitalele occidentale, mai ales în funcţie de problemele cu care se confruntă fiecare.

Italia, care are un numa foarte mare de refugiaţi pe teritoriul său, fiind ţară de primire, nici nu vrea să audă de preluarea celor care vor fi expulzaţi din Germania, iar Polonia, Ungaria, Slovacia şi Cehia au refuzat categoric să primească migranţi şi, mai mult, au cerut închiderea frontierelor europene.

Despre poziţia României exprimată la summitul european.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat în cadrul reuniunii de la Bruxelles necesitatea identificării unor soluţii menite să îmbunătăţească gestionarea migraţiei şi să consolideze securitatea la graniţele exterioare ale Uniunii, inclusiv prin intensificarea dialogului cu statele de origine şi de tranzit.

De asemenea, şeful statului a pledat pentru consolidarea cooperării dintre UE şi NATO, menţionâd importamnţa contracarării percepţiei false cu privire la existenţa unei relaţii concurenţiale.

În ceea ce priveşte Brexit, preşedintele României a apreciat progresele înregistrate pentru agrearea acordului de retragere şi a reiterat necesitatea menţinerii unităţii la nivelul Uniunii. El a susţinut, totodată, implementarea corectă a acordului de retragere, inclusiv din perspectiva procedurilor administrative pentru obţinerea noului statut pentru cetăţenii Uniunii care doresc să rămână în Marea Britanie după Brexit.

În contextul discuţiilor privind uniunea bancară şefii de stat şi de guvern din ţările membre au subliniat importanţa menţinerii unui proces deschis şi transparent de decizii la nivel european în raport cu statele care nu sunt membre ale zonei euro.


Etichete Preşedintele Iohannisgestionarea migraţieibruxeeleszona eurouenatobrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live