Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

21 Martie 2017
Vizualizari: 592
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat după şedinţa CSAT temele pe care delegaţia României va insista la summit-ul NATO

Președintele Iohannis, concluzii după ședința CSAT

oana-bala

Foto. presidency.ro.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării reunit astăzi la Bucureşti a aprobat mandatul cu care delegaţia României va merge la Summitul NATO din această primăvară de la Bruxelles.

Reconfirmarea relaţiei transatlantice, importanţa strategică a Mării Negre, dar şi recunoaşterea contribuţiei aduse de români la NATO sunt temele pe care delegaţia României va insista la reuniunea la nivel înalt a Alianţei Nord Atlantice, a anunţat astăzi după şedinţa CSAT preşedintele Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis: "Aşteptările României sunt în principal legate de reconfirmarea importanţei şi solidităţii relaţiei transatlantice, o relaţie bazată pe unitate şi solidaritate între aliaţi. Totodată, ne aşteptăm ca în cadrul summitului să fie evidenţiate şi promovate contribuţiile României la NATO, precum şi la asigurarea securităţii europene şi euroatlantice cu păstrarea în atenţia aliaţilor a importanţei strategice a Mării Negre". 

Şeful statului a mai precizat că a aprobat participarea unei companii româneşti la grupul de luptă al NATO din Polonia şi a informat Parlamentul despre dislocarea celor 120 de militari români şi a tehnicii militare aferente.


Etichete csatnatomapnklaus iohannismilitaripolonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live