Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Octombrie 2019
Vizualizari: 298
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis ar urma să comunice marţi numele premierului desemnat, după alte două zile de consultări la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis ar urma să comunice marţi numele noului premier

radiojurnal

Preşedintele Klaus Iohannis ar urma să comunice marţi numele premierului desemnat, după alte două zile de consultări la Palatul Cotroceni, de data aceasta doar cu preşedinţii partidelor parlamentare.

După primele discuţii, de vineri, şefului statului a declarat că se conturează un guvern PNL sau în jurul PNL, că doreşte un cabinet politic şi că după alegerile prezidenţiale ar dori ca noul executiv să discute calendarul unor alegeri anticipate.

Liberalii au stabilit astăzi, în Biroul Executiv, două echipe de negociere - a explicat liderul partidului Ludovic Orban.


Ludovic Orban: Am hotărât atât echipa de negociere la nivel instituțional cât și echipa de negociere la nivelul fiecărei camere a parlamentului. Am desemnat echipe de negociere; negocierile vor fi instituționale și, de asemenea, vor fi negocieri individuale, așa cum au existat și la moțiunea de cenzură - atât cu parlamentari independenți, atât cu parlamentari din grupul minorităților, cât și cu parlamentari din PSD sau care sunt cu un picior în afara PSD.


Realizator: Întrebat cum va răspunde PNL solicitărilor venite de la alte partide în schimbul susţinerii unui guvern liberal, Ludovic Orban a mai precizat că PNL doreşte desfăşurarea alegerilor locale în două tururi şi desfiinţarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie.


Etichete klaus iohannispremier desemnatconsultaripalatul cotrocenipnlludovic orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live