Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

21 Decembrie 2018
Vizualizari: 858
Comentează add

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a avut grijă de democraţie şi de statul de drept, fiind un garant al acestuia.

Preşedintele Iohannis a preluat preşedinţia Consiliului UE

oana-bala

 Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis.        Foto: Arhivă/ presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a remarcat, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz, rezultatele obţinute de ţara sa în principalele dosare europene pe parcursul ultimelor şase luni în care a deţinut preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

La rândul său, oaspetele austriac i-a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând că acesta a avut grijă de democraţie şi de statul de drept.

Preşedintele Klaus Iohannis a preluat în mod simbolic preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la cancelarul austriac Sebastian Kurz, după ce au avut convorbiri la Palatul Cotroceni şi au susţinut o declaraţie comună de presă. Şeful statului a spus că Austria este un partener bun şi serios şi a făcut referire la coordonarea instituţională foarte bună şi la sprijinul oferit de partea austriacă pentru o tranziţie eficientă la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

El a salutat rezultatele obţinute de Austria în ceea ce priveşte dosarele importante pentru Uniune şi a precizat că retragerea Marii Britanii trebuie să se facă într-o manieră ordonată. De asemenea, viitorul buget al Uniunii trebuie să fie echilibrat şi echitabil.

La rândul său, cancelarul austriac i-a mulţumit preşedintelui României că a avut grijă de democraţie şi de statul de drept, fiind un garant al acestuia.

Întrebat despre impactul Ordonanţei de Urgenţă cu privire la măsurile fiscale anunţate de guvern, Sebastian Kurz a spus că nu îşi face griji asupra firmelor austriece care au investit în România, însă există posibilitatea ca acestea să îşi strângă lucrurile şi să plece.

După această întrevedere, preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire informală cu jurnaliştii acreditaţi la Palatul Cotroceni, prilej cu care a spus că nu va face niciun fel de pace cu Guvernul şi va colabora doar pe chestiuni europene. El a adăugat că este la un minim istoric colaborarea sa cu PSD şi nu a precizat dacă va participa la şedinţa de guvern de vineri, 21 decembrie,.
 


Etichete Sebastian KurzKlaus IohannisPalatul CotrocenipreşedinţieConsiliul Uniunii EuropeneUE

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live