Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

13 Septembrie 2016
Vizualizari: 1220
Comentează add

Preşedintele Franţei şi prim-ministrul României au inaugurat noua capacitate de producţie a fabricii de Elicoptere Airbus de la Ghimbav.

Preşedintele Franţei şi premierul României au inaugurat Airbus Ghimbav

alin-serbanescu

Airbus Ghimbav. Foto: Airbus

România şi Franţa vor să îşi intensifice parteneriatul strategic şi să îşi dezvolte colaborarea economică, dar şi în domeniile apărării, educaţiei şi cercetării, au convenit, astăzi, la Bucureşti, preşedinţii celor două ţări.

După discuţiile de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis şi François Hollande au mers la Măgurele, unde au vizitat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară şi Centrul de Cercetare ELI - a laserului de mare putere aflat acolo.

Ulterior, preşedintele Franţei şi prim-ministrul României, Dacian Cioloş, au inaugurat noua capacitate de producţie a fabricii de Elicoptere Airbus, o investiţie franceză.

Deschiderea fabricii Airbus Helicopters la Ghimbav, Braşov, face ca relaţia tradiţională româno-franceză în domeniul aeronautic să treacă la un nou nivel, a afirmat preşedintele francez, François Hollande, aici, la Braşiov. Elicopterul Super Puma H215, produs, de anul viitor, la Ghimbav, va propulasa România inclusiv în poziţia de furnizor al unei importante componente a conceptului de apărare europeană comună, a adăugat preşedintele francez, François Hollande. 

François Hollande: "Avem o tradiţie, de multă vreme, în Braşov, în domeniul aeronauticii, între Franţa şi România. Aici este vorba despre un proiect de altă anvergură. Nu mai este vorba despre mentenanţă, de a repara, ci de a fabrica elicoptere, care vor reprezenta tehnologia de vârf. Este un proiect franco-român, un proiect european şi îi felicit pe colegii din Germania care participă la ambiţia noastră de aici, aceea de a furniza elicoptere în scopuri civile, dar şi în scopuri militare. Locurile de muncă create aici nu sunt create în detrimentul celor din Germania, în Franţa sau în alte ţări europene. Locurile de muncă care vor fi create aici vor duce la crearea altor locuri de muncă în Franţa. Aşadar, este un proiect de dimensiune europeană, deoarece are, de asemenea, vocaţia să consolideze industria apărării în Europa.".

La fabrica Airbus de la Ghimbav urmează să fie create 350 de noi locuri de muncă.

Premierul Dacian Cioloş a subliniat că, după experienţa de la Dacia Piteşti, deschiderea fabricii Airbus de la Ghimbav demonstrează, însă, o dată, soliditatea colaborării româno-franceze.

În afară de componenta economică şi de importanţa în cadrul conceptului de apărare europeană, deschiderea fabricii Airbus Helicopters de la Ghimbav va crea şi o importantă zonă pentru formarea profesională, a adăugat premierul Dacian Cioloş.

 


Etichete AirbusGhimbavFrançois HollandeDacian Cioloş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live