Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Octombrie 2016
Vizualizari: 1093
Comentează add

Declaraţia pare să fie cauza scăderii abrupte a lirei sterline pe pieţele financiare din Asia. Lira a pierdut în doar 2 minute peste 6 procente în raport cu dolarul.

Preşedintele Franţei cere UE o atitudine dură faţă de "Brexit"

sergiu-stet

 Preşedintele Franţei, François Hollande      Foto: elysee.fr.

Preşedintele Franţei a cerut Uniunii Europene să adopte o atitudine dură în înţelegerile cu Marea Britanie, în contextul în care aceasta din urmă se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană.

BBC transmite că François Hollande a declarat că Londra a decis să plece, dar nu vrea să plătească şi preţul acestei decizii. Liderul francez a avertizat că acest lucru nu este posibil.

Preşedintele Hollande a subliniat că UE nu îşi va pune la îndoială principiile. 

Declaraţia pare să fie cauza scăderii abrupte a lirei sterline pe pieţele financiare din Asia. Lira a pierdut la un moment dat peste 6 procente în raport cu dolarul atingând un nivel de 1,18 lire pentru un dolar, nivel nemaivăzut din martie 1985, transmite Bloomberg. Prăbuşirea lirei s-a petrecut în 2 minute, ulterior aceasta recuperând din scădere.

Traderii nu au o explicaţie a acestei prăbuşiri a monedei britanice însă suspectează că scăderea a fost declanşată de declaraţia preşedintelui François Hollande, efectele fiind ulterior amplificate de tranzacţiile automate realizate de algoritmi informatici. 


Etichete François HollandeFinancial TimesBBCBloombergTokyo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live