Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iunie 2020
Vizualizari: 724
Comentează add

Trump a stârnit noi controverse după ce a invocat numele lui George Floyd într-o conferință de presă în care a lăudat o creștere mai mică a șomajului decât se anticipa.

Preşedintele Donald Trump stârneşte noi controverse

radiojurnal

   Președintele SUA, Donald Trump.        Foto: Arhivă.

În Statele Unite se anunță demonstrații masive împotriva inegalităților rasiale și a brutalității forțelor de ordine în a 12-a zi de proteste consecutive provocate de moartea afro-americanului George Floyd, sufocat de genunchiul unui polițist alb.

Nemulțumirea populară a crescut după publicarea mai multor filmări cu intervenții în forță ale poliției împotriva protestatarilor pașnici.


Reporter: Cristian Bâcâin - Mobilizarea de pe rețelele de socializare anticipează mari adunări de oameni în multe orașe, inclusiv în capitala federală unde a fost extins perimetrul de securitate din jurul Casei Albe, după cum transmite corespondenta noastră la Washington.

Președintele Donald Trump a stârnit ieri noi controverse după ce a invocat numele lui George Floyd într-o conferință de presă în care a lăudat o creștere mai mică a șomajului decât se anticipa.


Donald Trump: Sper că George se uită la noi și spune că este o zi mare pentru țară. E o zi mare pentru el și pentru noi toți.


Reporter: Președintele a adăugat, după câteva secunde, că ziua este memorabilă în privința egalității şi a făcut apel la tratament egal în fața legii, indiferent de rasă, culoare, gen sau credință.

Criticii spun însă că președintele a sugerat clar că bărbatul de culoare a cărui moarte este la originea valului istoric de proteste din Statele Unite ar celebra postum datele pozitive despre locurile de muncă.

Rivalul său la președinție, democratul Joe Biden, a calificat drept josnice afirmaţiile lui Donald Trump.


Etichete Preşedintele Donald Trumpcontroverse(RS)demonstratiisomajgeorge floydpolitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live