Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

5 Iulie 2019
Vizualizari: 296
Comentează add

Preşedintele CSM vrea să trimită Inspecţia Judiciară în control la Instanţa Supremă.

Preşedintele CSM vrea să trimită Inspecţia la Instanţa Supremă

radu-dobritoiu

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a anunţat că va convoca Secţia pentru judecători în vederea analizării responsabilităţii conducerii Instanţei Supreme în compunerea completurilor specializate. Ea a precizat şi că a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile fostului judecător al Curţii Constituţionale Petre Lăzăroiu, care a afirmat că Liviu Dragnea a fost condamnat politic. Reporterul RRA Diana Surdu are detalii.
Reporter RRA:

"Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a declarat, după decizia Curţii Constituţionale privind completurile de trei magistraţi care au judecat dosare de corupţie, că va convoca Secţia pentru judecători pentru a se dispune un eventual control la Înalta Curte, prin inspectorii judiciari, pentru a se stabili responsabilitatea conducerii Instanţei, pentru că nu a constituit completuri legale de judecată de trei magistraţi. Şefa CSM a precizat că, potrivit legii, responsabilitatea formulării propunerii de constituire a completurilor specializate de la Instanţa Supremă revenea preşedintelui Înaltei Curţi sau vicepreşedintelui care a coordonat activitatea în materie penală.

Înalta Curte este condusă în acest moment de judecătorul Cristina Tarcea, al cărui mandat expiră în luna septembrie. Aceasta nu şi-a mai depus candidatura pentru un nou mandat. Pe de altă parte, Lia Savonea a sesizat Inspecţia Judiciară privind declaraţiile fostului judecător al Curţii Constituţionale Petre Lăzăroiu, pentru a se verifica dacă a fost afectată independenţa judecătorilor. Aceasta a declarat acum două zile la un post de televiziune că dosarul lui Liviu Dragnea a fost un dosar politic, iar asupra judecătorilor de la Curtea Constituţională s-ar fi făcut presiuni după ce au fost învestiţi cu sesizarea privind lipsa completulurilor specializat de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie."
 


Etichete Presedinte CSMDiana SurduLiviu DragneaInspectia Judiciara

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live