Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

9 Septembrie 2015
Vizualizari: 860
Comentează add

Preşedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, aflat în vizită oficială la Ierusalim, a avut consultări cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele statului, Reuven Rivlin.

Preşedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, în Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Donald Tusk (stânga) şi Benjamin Netanyahu. Foto: captură video.

Preşedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, aflat în vizită oficială la Ierusalim, a avut consultări cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele statului, Reuven Rivlin.

În cadrul convorbirilor, care vizează relaţia bilaterală, au fost abordate, între altele, teme privind acordul nuclear cu Iranul, procesul de pace şi migraţia populaţiilor din Orientul Mijlociu.

"În perspectivă nu va fi sustenabil pe termen lung dacă Iranul nu-şi schimbă atitudinea faţă de Israel. Securitatea Israelului trebuie să rămână una dintre priorităţile noastre europene", a spus Donald Tusk într-o conferinţă de presă comună cu premierul israelian.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut Uniunii Europene să nu mai facă presiuni pentru a accepta acorduri care pun în pericol securitatea statului.

Acesta a subliniat că Israelul reprezintă o placă turnantă pentru energia intelectuală, care s-a transformat în produse intelectuale, şi viitorul aparţine celor care inovează.

Europa poate fi, în unele cazuri chiar este, partener pentru inovare. Israelul este opusul medievalismului barbar din Orientul Mijlociu.

Suniţii Daesh, organizaţia Statul Islamic, şi şiiţii iranieni vor să-şi stabilească propriul imperiu islamic şi sunt în competiţie.

Iranul reprezintă un pericol şi pentru Europa şi pentru SUA.

Sute de mii de oameni sunt sacrificaţi în Siria şi milioane de oameni s-au refugiat.

Este uimitor faptul că în Europa unii încă sunt posedaţi de obsesia antiisraeliană şi defăimează democraţia adevărată din Orientul Mijlociu - a spus Benjamin Netanyahu.
 


Etichete Israelpreşedintele Comisiei EuropeneDonald Tuskprim-ministrul israelian Benjamin NetanyahuOrientul MijlociuIranacord nuclearrefugiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live