Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

8 Februarie 2018
Vizualizari: 1337
Comentează add

Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, a condamnat public incidentele de pe 4 februarie când un grup de persoane a întrerupt proiecţia unui film cu tematica LGBT la Cinema MȚR.

Președintele CNCD a condamnat public incidentele de la MŢR

daniela-vasilescu

Conferinta de lansare a proiectului 'Partnership for LGBTI Equality', organizata de Asociatia ACCEPT si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. In imagine (de la stg. la dr.): Iustina Ionescu, avocat al Asociatiei ACCEPT, Florin Buhuceanu (Asociatia ACCEPT), Csaba Ferenc Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), si Romanita Iordache, vicepresedintele Asociatiei ACCEPT.. Foto: Agerpres.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba Ferenc, a condamnat public incidentele care au avut loc pe 4 februarie, la Muzeul Ţăranului Român, când un grup de persoane a întrerupt proiecţia unui film cu tematica LGBT la studioul Horia Bernea - Cinema Muzeul Ţăranului.

Aceştia au cântat imnuri religioase şi au scandat sloganuri împotriva LGBT.

Preşedintele Consiliului a subliniat că în acest caz a fost depăşită libertatea de exprimare.

Csaba Ferenc Asztalos: "Condamn public cele întâmplate la Muzeul Ţăranului Român. Putem să avem opinii în societate, putem să nu fim de acord cu anumite puncte de vedere, putem să criticăm un film, dar aceste puncte de vedere trebuiesc exprimate astfel încât să se respecte libertatea de exprimare a celuilalt, în acest caz dreptul oricărei persoane de a viziona un film artistic şi, desigur, vorbim şi de dreptul regizorului şi al actorilor, celor care au produs filmul pentru a-l prezenta publicului".

 Asociaţia ACCEPT şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării au lansat astăzi un proiect finanţat cu fonduri europene care are ca obiectiv creşterea capacităţii autorităţilor publice şi a profesioniştilor din domeniul justiţiei, sănătăţii, educaţiei şi asistenţei sociale de a relaţiona cu petenţi, pacienţi, elevi, studenţi, clienţi care aparţin acestei comunitaţi, LGBT.


Etichete Preşedintele CNCDAsztalos Csaba Ferenccondamna public incidentele de pe 4 februarieMuzeul Ţăranului Românlgbtimnuri religioasesloganuriaccept

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live