Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

25 Martie 2015
Vizualizari: 882
Comentează add

Numirea lui Hans Klemm trebuie aprobată de Congresul american și vine la doi ani dupa ce ambasada de la București a fost condusă de interimari.

Președintele Barack Obama a nominalizat un ambasador pentru România

carmen-gavrila

Hans G.Klemm. Foto: Ambasada SUA

Romania ar putea avea in curand un nou ambasador american, dupa ce presedintele Barack Obama l-a nominalizat pe Hans Klemm, un diplomat de cariera pentru acest post.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a salutat deja nominalizarea lui Hans Klemm si a adaugat ca va lucra impreuna cu noul ambasador pentru a intari parteneriatul strategic dintre SUA si Romania.

Numirea lui Hans Klemm mai trebuie aprobata de Congresul american si vine la doi ani dupa ce ambasada de la Bucuresti a fost condusa de interimari.

Recent, fostul adjunct al ambasadei americane, Mark Taplin a declarat pentru Radio Romania ca intarzierea in numirea unui ambasador nu a tinut de relatia bilateral ci de luptele politice de la Washington.

Mark Taplin a mai spus ca cel mai probabil noul ambasador va avea un mandat concentrat pe relatia economica, mai ales că pe fondul ultimelor evoluţii din România, se provilează o perioadă favorabilă în schimburile economice, a spus Mark Taplin.

"Cred că alegerea unui nou preşedinte cu un trecut ca primar cu realizări importante, care a demonstrat că înţelege ce vor investitorii, reprezintă un semnal pozitiv. De asemenea există o schimbare, faţă de acum 10 ani, în lupta impotriva corupţiei şi a corupţiei oficialilor. Cred că România trebuie să continue aceste eforturi. Cel mai important domeniu deschis în România pentru investitori, nu doar americani, este energia. România este în mod special foarte bine plasată pentru a se dezvolta pe baza resurselor sale energetice şi a poziţiei sale geografice. Investitorii interesaţi de această regiune a Europei, unde în altă parte să se uite dacă nu spre România şi Polonia” a spus Mark Taplin.

Hans Klemm este diplomat de cariera iar ultima lui functie a fost cea de consilier in cadrul subsecretariatului pentru management al Departamentului de Stat, pozitie pe care o detine din ianuarie 2015.

Anterior, a lucrat la Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului si a ocupat postul de coordonator pentru Forumul de cooperare economica Asia-Pacific in cadrul Biroului Afaceri Asia de est si Pacific.

Hans Klem a fost si 2 ani coordonator pentru Statul de drept la ambasada americana din Afghanistan.

Hans Klemm a absolvit Universitatea Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.
 


Etichete ambasador SUAG.KlemmMinistrul de ExterneBogdan Aurescunominalizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live