Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

21 Decembrie 2020
Vizualizari: 344
Comentează add

Președintele a depus o coroană de flori la troița din Piața Universității

oana-bala

 Foto: Arhiva/ Presidency.ro.

În urmă cu 31 de ani, 21 decembrie a însemnat începutul Revoluției și în București, după ce scânteia revoltei populare fusese aprinsă la Timișoara, devenit cu o zi înainte primul oraș liber de comunism. În capitală, marea adunare populară convocată de dictatorul Nicolae Ceaușescu, nu a adus sprijinul așteptat pentru susținerea conducerii de partid și de stat.

Dimpotrivă, câteva ore mai târziu s-au format primele baricade la universitate și spre seară au fost împușcați primii bucureșteni. Președintele Klaus Iohannis a depus în această dimineață o coroană de flori la troița din Piața Universității în memoria eroilor revoluției din decembrie 1989. Au fost acolo și câțiva dintre revoluționarii de atunci, însă evenimentul nu a mai avut amploarea de alți din alți ani. Reporter: Oana Bâlă

Reporter: A devenit deja o tradiție ca ca președintele României să vină în Piața Universității și să depună o coroană de flori în fiecare an în data de 21 decembrie la troița ridicată în memoria eroilor căzuți în timpul revoluției din 1989.

Președintele Klaus Iohannis a venit însoțit de câțiva dintre consilierii săi și nu a rămas mult timp în piață.

Ca de obicei pe trotuarele din jur s-au adunat și câțiva revoluționari care doreau să își expună nemulțumirile, însă forțele de ordine i-au împiedicat să ajungă lângă șeful statului.

(PH) Etichete coroanedepunericomemorareKlaus IohannisRevolutia din 1989Piata Universitatii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live