Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

31 Martie 2017
Vizualizari: 702
Comentează add

Preţul gazelor, majorat cu 2%, va fi valabil timp de un an, a declarat la RRA preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ.

Președinte ANRE: Preţul gazelor, majorat cu 2%, va fi valabil timp de un an

-

Foto: Arhivă.

De mâine preţul gazelor va creşte cu 2% şi tot de mâine consumatorii casnici vor putea să îşi aleagă furnizorul de gaze naturale.

Invitat astăzi la Radio România Actualităţi, la emisiunea "Probleme la zi", preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ a explicat astăzi că preţul majorat cu două procente va fi valabil timp de un an, cu condiţia ca acesta să scadă sau să crească cu 5%, moment în care va intra în rol ANRE.

Havrileţ este optimist şi consideră că liberalizarea pieţei gazului natural pentru consumatorii casnici şi intrarea pe piaţă a mai multor furnizori va duce la scăderea valorii facturii pe care o plătesc aceştia.

Şeful ANRE a luat drept exemplu liberalizarea pieţei de energie electrică.

Niculae Havrileţ: Atunci când vom avea 600 de furnizori, aşa cum se întâmplă acum în sectorul energiei electrice, atunci vom vedea de ce a scăzut, şi deja am observat acest lucru, de ce a scăzut aşa de mult preţul la energia electrică, de la 240 de lei megawatul la 160 de lei. Deci, după momentul liberalizării, aceasta a fost scăderea la preţul de achiziţie a energiei electrice. Noi am observat şi considerăm că se va observa şi la gaze naturale. În primă etapă va fi o tendinţă de creştere, pentru că încă nu se va şti care este preţul de referinţă. Imediat, în câteva luni, anul viitor vor începe să cadă preţurile.

Ascultați aici, integral, emisiunea Probleme la zi.


Etichete Preţul gazelormajorat cu 2%valabil timp de un anpreşedintele ANRENiculae Havrileţprobleme la zienergie electrica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live