Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

3 Martie 2022
Vizualizari: 352
Comentează add

Criza din Ucraina și sprijinul României pentru refugiații din țara vecină s-au aflat pe agenda discuțiilor șefei Comisiei Europene cu preşedintele României.

Preşedinta CE: România este un exemplu de solidaritate în Europa

alina-stanuta

Foto: Administraţia prezidenţială

Criza din Ucraina și sprijinul României pentru refugiații din țara vecină s-au aflat pe agenda discuțiilor purtate astăzi la București de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu președintele Klaus Iohannis.

Demnitarul european a lăudat țara noastră pentru solidaritatea de care a dat dovadă și a apreciat implicarea oamenilor simpli în problema refugiaților.

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre intensificarea sprijinului umanitar către Ucraina și a subliniat că se lucrează pe teritoriul României pentru operaționalizarea cât mai rapidă a unui hub umanitar.

Klaus Iohannis: Vreau să-i mulțumesc președintei Comisiei Europene pentru susținerea acordată pentru înființarea pe teritoriul României a unei facilități logistice, un așa-numit hub umanitar, un centru care să permită colectarea și transportul donațiilor internaționale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina. În ceea ce privește situația refugiaților de la frontieră, președinta Comisiei Europene știe că România va depune toate eforturile posibile pentru a acorda ajutor oricărui refugiat din calea războiului din Ucraina.

România este un exemplu de solidaritate în Europa, a menționat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a declarat că cel puțin un milion de locuitori din Ucraina au plecat în ultimele zile, iar România a oferit adăpost și alimente pentru 55.000 de persoane.

Ursula von der Leyen: România a oferit un exemplu înduioșător pentru întreaga lume. Când a început războiul, România a ajutat toți refugiații de la vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente. Oamenii și-au deschis ușile propriilor case pentru refugiați. România nu doar că îi primește în casele sale pe refugiați, dar ajută și Republica Moldova și vă mulțumesc din suflet pentru exemplu.

Pe lângă sprijinul constant pentru Ucraina, Uniunea Europeană va institui sancțiuni foarte dure împotriva conducerii ruse, astfel încât să putem reduce capacitatea de a-și ataca vecinii, mai spunea președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a amintit că au fost deja introduse sancțiuni cu impact asupra economiei rusești.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a menționat că a discutat cu oficialul european despre creșterea securității energetice a Uniunii Europene și a subliniat că este clar că dependența uniunii de gazul rusesc trebuie terminată și că este nevoie să insistăm mai mult pe surse energetice alternative.


Etichete Comisia EuropeanăUrsula von der LeyenKlaus IohannisUcraina(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live