Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Iulie 2019
Vizualizari: 743
Comentează add

Presa internaţională a scris în termeni elogioşi despre victoria Simonei Halep.

Presa internaţională despre victoria Simonei Halep la Wimbledon

radiojurnal

Romania's Simona Halep reacts after winning a point against US player Serena Williams during their women's singles final on day twelve of the 2019 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 13, 2019. Ben STANSALL / AFP

Presa internaţională a scris în termeni elogioşi despre victoria Simonei Halep.

Luminiţa Apostol, cu o sinteză a reacţiilor internaţionale.

La Wimbledon s-a scris istorie - spune canalul de televiziune CNN, în pagina sa electronică, şi remarcă faptul că Simona Halep este prima care aduce României titlul de la Wimbledon la simplu. CNN mai spune că "Simona a năucit-o pe Serena Williams şi a reuşit una dintre cele mai remarcabile performanţe în Finala Turneului de la Wimbledon în istoria recentă".

Aproape aceleaşi cuvinte le regăsim şi în pagina de internet a BBC, care spune că "Simona a zdrobit-o pe jucătoarea americană şi a uluit publicul de pe Arena centrală de la Wimbledon, neîncrezători în victoria ei". BBC consideră că "Simona a jucat cu o stăpânire de sine perfectă, relaxată şi încrezătoare, atacând pe serviciul Serenei Williams şi forţând-o pe americancă să greşească, de unde şi statistica impresionantă care arată că Simona a făcut doar trei greşeli neforţate, în timp ce Serena a făcut 26".

Oganizatorii Turneului de la Wimbledon au fost primii care au felicitat-o pe Simona, într-o postare pe Twitter, unde au scris că "Visul Simonei a devenit realitate" şi că "a învins-o pe Serena Williams cu un joc magic".

Cotidianul italian La Repubblica îi transmite felicitări călduroase într-un articol cu un titlu sugestiv: "Simona Halep este regina". Ziariştii italieni scriu că Simona a câştigat Wimbledonul cu o autoritate regală, 6-2, 6-2, în 56 de minute, cu un meci aproape perfect; a fost stabilă, concentrată, fără să-i mai dăruiască nimic americancei.

Agenţia France laudă "atitudinea agresivă cu care Simona a intrat în meciul cu Serena Williams" şi "care a făcut-o să conducă rapid, în numai 20 de minute, cu 4-0. Un început catastrofal pentru Williams, care nu şi-a mai putut reveni".

Reuters remarcă faptul că "Simona şi-a început săptămâna învingând-o pe americanca de 15 ani, Cori Gauff, şi o va încheia la Balul Campionilor, după un meci insprirat, cu care a năucit-o pe Serena Williams. Tot Agenţia Reuters i-a luat un interviu Nadiei Comăneci, care anterior o felicitase pe Twitter pe Simona şi care a spus că performanţa tenismenei noastre este fantastică şi că nu este o surpriză pentru că Simona era pregătită mental pentru această mare victorie.


Etichete tenishalepwimbledon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live