Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA (continuare) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

13 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1023
Comentează add

Preotul din satul gălățean Negrea a fost reținut pentru 24 de ore, după ce, ieri seară, a accidentat mortal un pieton, fugind de la locul accidentului.

Preot suspendat după ce a fugit de la locul accidentului

maria-mandita-galati

Arhiepiscopia Dunării de Jos Galați a decis suspendarea, temporară,din funcție a preotului din satul gălățean Negrea (comuna Schela), acesta fiind reținut, astăzi, pentru 24 de ore, după ce, ieri seară, a accidentat mortal un pieton, fugind de la locul accidentului, ulterior poliția stabilind că preotul avea o alcoolemie de 1,34 mg/l.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, instituția "a luat cunoştinţă cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie a.c., pe raza localităţii Schela, de către preotul Dănuţ Hohotă, de la parohia Negrea,  soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani. În  baza  prevederilor  canonice şi ale art. 63,  alin.  (2)  din Regulamentul  Autorităţilor Canonice Disciplinare şi  al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat  din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun. Având în vedere situaţia creată, ne exprimăm  regretul  profund pentru  pierderea  vieţii  persoanei accidentate şi încredinţăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material, precum şi de întreaga noastră  compasiune,  rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grave încercări".

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Galați, ieri seară, un  bărbat de 49 de ani a fost accidentat mortal, pe DJ251K, după care șoferul care conducea autoturismul a părăsit locul accidentului.

Șoferul autoturismului a fost identificat de polițiști, după trei ore de la momentul accidentului, fiind vorba despre un bărbat de 43 de ani, din comuna Schela. Testat cu aparatul Dragger s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.


Etichete preotpreot suspendataccident

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live