Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Decembrie 2019
Vizualizari: 280
Comentează add

Fiica lui Ilham Tohti, etnic uighur condamnat la închisoare pe viaţă în China, a acceptat în numele tatălui său premiul pentru drepturile omului oferit de Uniunea Europeană.

Premiul Saharov a fost ridicat de fiica premiatului, uighurul Ilham Tohti

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Fiica lui Ilham Tohti, etnic uighur condamnat la închisoare pe viaţă în China, a acceptat în numele tatălui său premiul pentru drepturile omului oferit de Uniunea Europeană, Premiul Saharov.

BBC transmite că fiica intelectualului uighur, Jewher Ilham, a afirmat că nu ştie dacă tatăl ei mai este sau nu în viaţă. Ilham Tohti a fost judecat în 2014, fiind găsit vinovat de separatism.

Acceptând Premiul Saharov, Jewher Ilham a spus, în Parlamentul European, că este recunoscătoare că are şansa să spună povestea tatălui ei, pentru că el nu mai poate acest lucru.

Jewher Ilham a mai spus că nu ştie unde se află tatăl ei, pentru că nu a primit în ultimii doi ani niciun fel de informaţie despre el şi a subliniat că niciodată tatăl ei nu a pledat pentru independenţa provinciei chineze Xinjiang, unde locuiesc majoritatea uighurilor şi unde aproape un milion de membri ai comunităţii uighure se află în centre de detenţie. 


Etichete XinjiangChinaIlham Tohtiuighuruigur

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live