Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Octombrie 2019
Vizualizari: 457
Comentează add

Între rezultatele directe ale studiilor celor 3 laureaţi se află subvenţiile masive introduse în numeroase ţări, pentru măsuri de prevenţie în domeniul sănătăţii.

Premiul Nobel ptr Ştiinţe Economice primit de 3 profesori din Cambridge

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Academia Regală Suedeză de Ştiinţe a acordat, ieri, Premiul Nobel pentru Ştiinţe Economice unor profesori specializaţi pe economia dezvoltării, care au primit prestigiosa distincţie pentru abordarea lor experimentală, în domeniul atenuării sărăciei globale.

Estre vorba despre Abhijit Banerjee, născut în India, Esther Duflo, originară din Franţa, şi Michael Kremer, din Statele Unite, toţi trei fiind profesori de Economie în oraşul american Cambridge.

Preşedintele Comitetului pentru acordarea Premiului Nobel în acest domeniu, Peter Fredriksson, a precizat că abordarea experimentală a schimbat complet, în ultimii ani, cercetarea din domeniul economiei dezvoltării, iar rezultatele obţinute au avut un impact evident asupra capacităţii de a lupta împotriva sărăciei globale.

Printre rezultatele directe ale studiilor celor trei laureaţi se află subvenţiile masive introduse în numeroase ţări, pentru măsuri de prevenţie în domeniul sănătăţii, dar şi faptul că, în India, peste cinci milioane de copii au beneficiat de programe eficiente de îndrumare în şcoli, a transmis redactorul RRA, Iulian Olescu. 


Etichete Premiul NobelŞtiinţe Economiceprofesori din CambridgeAbhijit Banerjee-IndiaEsther Duflo-FranţaMichael Kremer-SUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live