Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

11 Februarie 2019
Vizualizari: 1120
Comentează add

Hip-hopul a dominat, anul acesta, premiile industriei muzicale americane, în ciuda faptului că acestea au fost ignorate de unii dintre cei mai cunoscuţi artişti ai genului.

Premiile Grammy 2019

catalin-gombos

Singer/songwriter Lady Gaga poses with her award for Best Pop Solo Performance with "Joanne", Best Pop Duo/Group Performance "Shallow" and Best Song Written for Visual Media "Shallow" in the press room during the 61st Annual Grammy Awards on February 10, 2019, in Los Angeles. FREDERIC J. BROWN / AFP

Hip-hopul a dominat, anul acesta, premiile industriei muzicale americane, în ciuda faptului că acestea au fost ignorate de unii dintre cei mai cunoscuţi artişti ai genului.

Dincolo de supremaţia hip-hopului ca gen muzical, însă, în centrul atenţiei ceremoniei de decernare a premiilor Grammy s-au aflat femeile şi forţa acestora.

"This is America" al lui Childish Gambino a fost desemnat "Cântecul anului" şi, totodată, înregistrarea anului.

Este prima piesă hip-hop care devine Cântecul anului, iar videoclipul său, un adevărat fenomen la momentul lansării, are aproape 500 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Childish Gambino a lipsit de la ceremonie, la fel ca şi alţi artişti importanţi ai hip-hopului în ceea ce, notează Reuters, pare a fi un protest faţă de faptul că, deşi acest gen muzical este cel mai popular din Statele Unite, rapperii primesc rar cele mai importante premii.

Ceremonia decernării premiilor Grammy a fost una dominată de femei, inclusiv la secţiunea Rap, unde cel mai bun album a fost desemnat "Money" a lui Cardi B.

Lady Gaga a primit trei Grammy-uri, între care două pentru piesa "Shallow" din coloana sonoră a filmului "A Star is Born".

La ceremonie a fost prezentă şi fosta primă-doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, care a vorbit despre cum i-a schimbat muzica viaţa şi a ajutat-o să fie o femeie mai puternică.

Gala Grammy a inclus şi un omagiu adus legendarei Aretha Franklin, care a încetat din viaţă în vara anului trecut, iar pe scenă au urcat şi unele dintre cele mai longevive şi populare interprete din Statele Unite, Dolly Parton şi Diana Ross.


Etichete PremiiGrammy

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live