Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

5 Mai 2015
Vizualizari: 802
Comentează add

În cadrul întâlnirilor cu emirul Kuweitului şi cu primul ministru, Victor Ponta a reiterat interesul României pentru intensificarea colaborării economice.

Premierul Victor Ponta și-a început luni vizita oficială în Kuweit

angela-matei

Premierul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

România este apreciată şi iubită în Kuweit, spune premierul Victor Ponta, care a discutat cu oficialii kuweitieni proiecte concrete în domeniile agriculturii, IT-ului şi infrastructurii energetice

În ceea ce priveşte colaborarea în domeniul energiei, premierul a explicat că e vorba atât de partea de pregătire a unor specialişti în cadrul universităţilor româneşti, dar şi de prezenţa companiilor noastre în proiecte de infrastructură energetică, lansate de guvernul kuweitian.

În cadrul întâlnirilor cu emirul Kuweitului, Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, şi cu primul ministru, Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah, şeful executivului de la Bucureşti a reiterat interesul României pentru valorificarea dialogului bilateral foarte bun prin intensificarea colaborării economice.

"O vizită care era aşteptată demult pentru că în Kuweit România este apreciată şi iubită, având în vedere rolul pe care l-am jucat atunci, în '90. Proiecte concrete pe agricultură, sănătate, IT şi infrastructura energetică. Fiecare ministru şi-a întâlnit omologul. Urmează o vizită la Bucureşti cât mai curând a primului ministru pentru a vedea ce proiecte putem să implementăm şi pentru a concretiza lucrurile pe care le-am declanşat prin această vizită", a spus premierul.

În ceea ce priveşte colaborarea în domeniul energiei, este vorba despre partea de pregătire în cadrul universităţilor româneşti a celor din Kuweit, dar şi despre prezenţa companiilor româneşti în proiectele de infrastructură energetică lansate de către guvernul kuweitian.

Un alt domeniu de interes este agricultura, iar cererea pentru produsele alimentare este mare. Trebuie, însă rezolvată problema transportului, după cum sublinia şi premierul Victor Ponta.

"Pe agricultură găsirea unei soluţii pentru ca produsele agro-alimentare româneşti să intre mai repede şi mai uşor pe piaţa din Kuweit şi pe pieţele din Golf, unde este foarte mare nevoie şi unde n-am ştiut să ne promovăm şi să asigurăm condiţii de transport suficiente. Pe sănătate există o colaborare care se va accentua pregătirea în România a medicilor şi a sistemului de urgenţă. Domnul Arafat de aceea a fost aici. De asemenea, prezenţa medicilor români, asistente şi participarea la dezvoltarea sistemului de sănătate, noi spitale care se construiesc în Kuweit", a mai declarat premierul.

 În cadrul discuţiilor s-a subliniat şi necesitatea unei mai bune informări reciproce cu privire la oportunităţile economice din cele două ţări, iar acest lucru ar putea fi făcut prin încurajarea contactelor directe între reprezentanţii mediilor de afaceri şi organizarea de misiuni economice.

Victor Ponta a sosit luni seară în Emiratele Arabe Unite, unde marți are programate mai multe întâlniri oficiale


Etichete premierVictor PontaKuweitministruguvernITagricultura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live