Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Niţă

5 Iunie 2015
Vizualizari: 1405
Comentează add

Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA

cristian-nita

Premierul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal de procurorii anti-corupţie în dosarul Şova.

Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii susţin că în calitate de avocat, în perioada octombrie 2007-decembrie 2008, Victor Ponta a beneficiat de o sumă de peste 180 de mii de lei, în temeiul unei convenţii fictive încheiată cu Societatea de avocatură a lui Dan Şova, precum şi de folosinţa gratuită a unui autoturism achiziţionat de aceeaşi societate.

La ieşirea din sediul DNA, premierul Victor Ponta a declarat:

”Sunt suspect în cazul domnului Şova, pentru activitatea de avocat în 2007-2008, şi, de asemenea, sunt în conflict de interese că l-am propus pe domnul Şova ministru.”

Procurorii susţin de asemenea, că se impune continuarea urmăririi penale faţă de Victor Ponta pentru trei infracţiuni de conflict de interese, fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru.

Concret, premierul este acuzat că în urma foloaselor necuvenite primite de la Dan Şova, l-ar fi numit pe acesta în diferite funcţii în guvern.


Etichete premierul Victor Ponta este urmărit penalfals în înscrisuri sub semnătură privatăcomplicitate la evaziune fiscalăspălare de baniDNADan Șova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live