Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

14 Ianuarie 2019
Vizualizari: 424
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă va prezenta priorităţile preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, la Strasbourg.

Premierul va prezenta priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE

andrei-serban

Alocuţiunea premierului Viorica Dăncilă la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Arhivă Foto: Dan Preda.

Corespondenţă din Strasbourg  - Reporter: Andrei Şerban

Realizator: Premierul Viorica Dăncilă va prezenta la acest început de săptămână, la Strasbourg, priorităţile preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Mâine are loc o sesiune plenară a Parlamentului European.

O delegaţie a Guvernului de la Bucureşti pleacă însă de astăzi la Strasbourg, pentru o serie de întâlniri cu responsabili europeni, dar şi o cină oficială, oferită de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Reporter: Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii cabinetului său vor discuta astăzi şi mâine la Strasbourg, împreună cu eurodeputaţii, priorităţile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

Din rândul dosarelor pe care le va gestiona România, Brexitul este unul foarte important, iar premierul român a afirmat de mai multe ori că ţara noastră este interesată să protejeze drepturile sociale ale cetăţenilor săi care lucrează în Marea Britanie şi după ieşirea acesteia din Uniune.

Viitorul buget al Uniunii Europene este un alt dosar delicat de care se va ocupa ţara noastră, iar premierul Viorica Dăncilă şi-a propus să facă paşi importanţi înainte pentru constituirea acestui buget, mai ales că şi în viitor acesta trebuie să finanţeze politicile europene comune importante, cum ar fi politica agricolă şi cea de coeziune.

Un alt dosar foarte important este cel legat de migraţia în spaţiul european. Viorica Dăncilă a subliniat că trebuie ajuns la un consens între ţările europene în problema azilului.

Deputaţii europeni vor discuta miercuri despre retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, dar şi despre autovehiculele autonome.

Maşinile fără şofer vor intra pe piaţa europeană anul viitor. Eurodeputaţii vor fonduri suficiente pentru susţinerea sectorului şi reguli adecvate de siguranţă şi responsabilitate.

Şi tot miercuri este aşteptat şi premierul spaniol Pedro Sánchez, pentru o discuţie pe marginea viitorului Europei.

Joi, europarlamentarii îşi propun să voteze noi reguli, care vor restrânge accesul la fonduri pentru statele membre care nu respectă statul de drept şi au probleme cu independenţa justiţiei şi combaterea corupţiei.


Etichete Premierul Viorica Dăncilăpriorităţile preşedinţiei RomânieiConsiliul Uniunii EuropeneStrasbourg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live