Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Martie 2018
Vizualizari: 495
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că-i va trimite o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

Premierul V. Dăncilă va cere clarificări de la CE, pe tema justiției

radiojurnal

 Viorica Dăncilă              Foto: europarl.europa.eu/meps/ro/95281/Viorica_DĂNCILĂ.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat azi că-i va trimite o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, pentru a cere clarificări în legătură cu faptul că Bruxelles-ul a cerut în ultimii şase ani informaţii despre unele dosare de corupţie.

După ce în presă s-a vorbit despre o astfel de solicitare oficială făcută în 2012, Ministerul Justiţiei i-a confirmat şefei guvernului că cereri de acet gen au fost făcute de Comisia Europeană de atunci până astăzi.

Viorica Dăncilă: "Am hotărât ca astăzi să-i trimit o scrisoare preşedintelui Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, prin care să solicit informaţii legate de aceste aspecte care mi se par total nepotrivite şi total în neconcordanţă cu ceea ce presupune Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Este foarte important pentru România să lămurim aceste lucruri şi să pornim de la un moment în care putem să vorbim de o cooperare firească şi de lucruri fireşti care trebuie să se întâmple în România".


Etichete Premierul Viorica Dăncilăva trimite o scrisoarepreşedintele Comisiei EuropeneJean-Claude Junkermcvdosare de coruptieministerul justitiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live