Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

29 Martie 2017
Vizualizari: 532
Comentează add

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu reprezentanţii Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO).

Premierul Sorin Grindeanu, întâlnire cu președintele AMRO

petruta-obrejan

Premierul Sorin grindeanu (dreapta) și preşedintele Consiliului de afaceri americano-român, Eric Stewart. Foto. gov.ro.

Companiile americane vor să continue să investească în România, însă pun unele condiţii.

Reprezentanţii a 12 dintre cele mai puternice companii americane care fac afaceri în România i-au înmânat astăzi premierului Sorin Grindeanu o foaie de parcurs cu recomandări referitoare la statul de drept, transparenţă şi eficienţă.

Documentul a fost redactat de experţi de la Washington care cunosc România şi mediul de afaceri.

Preşedintele Consiliului de afaceri americano-român, Eric Stewart crede că România prezintă multe avantaje strategice şi a înmânat premierului un document ce conţine 5 recomandări care ar conduce la consolidarea relaţiilor bilaterale.

El a precizat că documentul a fost prezentat şi administraţiei Trump. Întrebat care sunt elementele cheie pentru ca societăţile americane să investească în România, Eric Stewart a precizat: 

Eric Stewart: /..../" stat de drept, transparenţă, eficienţă - acestea sunt incluse în /.../ pe care am prezentat-o celor două guverne, iar companiile noastre se simt încrezătoare de faptul că atunci când fac afaceri în România, totul va fi corect, legal şi transparent". 

Şi premierul Sorin Grindeanu i-a asigurat pe investitorii americani că România este şi rămâne un factor de stabilitate politică şi economică în regiune, iar guvernul actual este interesat să creeze condiţii atractive pentru aceştia. 

Sorin Grindeanu: "Acesta a fost rostul întâlnirii noastre de astăzi şi dorinţa, atât a companiilor americane, cât şi anoastră, ca şi guvern, ca această întărire a relaţiilor economice să se desfăsoare dincolo de vorbe prin lucruri concrete. Sunt optimist, mai ales văzând forţa companiilor prezente astăzi că aceşti paşi vor fi făcuţi în lunile şi anii viitori".


Etichete premier sorin grindeanucompanii americaneinvestitiieric stewart

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live