Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (* Meteo * Sport) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

6 Decembrie 2015
Vizualizari: 1023
Comentează add

Premierul Dacian Cioloş şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, au discutat azi despre alocările bugetare pentru anul 2016, informează un comunicat al Guvernului.

Premierul și patriarhul, discuție telefonică despre buget

mihaela-enache

Catedrala Mântuirii Neamului în construcție, iunie 2015. Foto: Arhivă RRA / Remus Rădulescu.

Premierul Dacian Cioloş şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, au discutat azi despre alocările bugetare pentru anul 2016, informează un comunicat al Guvernului.

Dialogul are loc în contextul comentariilor din spaţiul public legate de fondurile destinate Bisericii.

În această dimineaţă, într-un interviu acordat Pro TV, Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a explicat că Guvernul consideră prioritară renovarea unităţilor şcolare înaintea cheltuielilor pentru biserici. 

Discuţia telefonică din această dimineaţă - dintre Premier şi Patriarh - a scos încă o data în evidenţă buna întelegere pe care Patriarhia o are în legatură cu situaţia financiar-bugetară prin care trece România, se arată în comunicatul Executivului.

Biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a îmbunătăţi condiţiile de educaţie în mediul rural şi calitatea actului medical în spitale.

De asemenea, Premierul Dacian Ciolos a dat asigurări că Guvernul României va finanţa proiecte de investiţii importante şi va sprijini, în funcţie de posibilităţi, continuarea lucrărilor la lăcaşele de cult aflate în construcţie.


Etichete premierul ciolos si patriarhul danielbugetul pe 2016intalnire patriarh premier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live