Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

8 Martie 2018
Vizualizari: 499
Comentează add

Comisia Europenă a lansat, la 20 decembrie, procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona în urma temerilor privind statul de drept în Polonia.

Premierul Poloniei explică CE controversata "reformă a sistemului judiciar"

luminita-apostol

  Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Foto: ec.europa.eu.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, i-a prezentat preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker un document, în care este explicată controversata reformă a sistemului judiciar din Polonia.

Potrivit agenţiei Reuters, documentul arată că reformele iniţiate în ultimele luni în sistemul judiciar polonez sunt necesare pentru a îmbunătăţi eficienţa actului de justiţie şi pentru a-i putea înlătura pe judecătorii care au activat în timpul regimului comunist.

În documentul prezentat la Bruxelles de premierul polonez se mai precizează că reformele adoptate de Varşovia respectă standardele europene şi că multe dintre măsurile luate sunt inspirate din bunele practici ale altor state membre ale Uniunii Europene, printre care Franţa, Marea Britanie, Danemarca şi Olanda.

Comisia Europeană a lansat, la 20 decembrie, procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, în urma temerilor privind statul de drept în Polonia, ca urmare a reformelor iniţiate în sistemul judiciar.


Etichete Mateusz MorawieckiJean-Claude Junckerjustiţielegitratat de la Lisabona

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live