Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

19 Aprilie 2019
Vizualizari: 325
Comentează add

Premierul Republicii Moldova a discutat cu ambasadorul României la Chişinău despre proiectele bilaterale de interes major.

Premierul Pavel Filip, întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău

cristina-popusoi-radio-chisinau

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.        Foto: radiochisinau.md.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a discutat ieri cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, despre proiectele bilaterale de interes major.

Experţii consideră că unele proiecte trenează din cauza decidenţilor politici din Republica Moldova, dar şi din cea a situaţiei politice din regiune.

Relatează Cristina Popuşoi, de la Radio Chişinău:


Reporter: Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, iar discuțiile dintre cei doi au vizitat proiectele comune în derulare și cele care urmează a fi implementate.

Printre proiectele de interes major au fost evidențiate construcția gazoductului Ungheni - Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructurii și eliminarea tarifelor la roaming dintre cele două state.

În timpul discuției, premierul Pavel Filip a subliniat că Republica Moldova mizează pe susținerea României inclusiv pe perioada deţinerii președinției la Consiliul Uniunii Europene.

La rândul său, ambasadorul Daniel Ioniță a declarat că România va susține în continuare drumul european al Chișinăului.

Un studiu realizat la Chișinău de Institutul pentru Democrație și Inițiative Sociale (IDIS) Viitorul constată că Republica Moldova nu a înregistrat deocamdată progrese practice vizibile în interconectarea la sistemul energetic european.

Experții consideră că proiectul trenează din cauza decidenților politici de la Chișinău, dar și din cauza situației politice din regiune.

Un alt motiv ar fi legat de costurile mari ale proiectului. Potrivit specialiștilor, proiectul interconexiunii rețelelor electrice ar avea doar beneficii pentru Republica Moldova.

Este vorba de sporirea securității energetice a țării, prețuri competitive și stoparea procurărilor de energie de la Centrala termoelectrică moldovenească din stânga Nistrului.


Etichete Premierul Republicii Moldovaambasadorul României la Chişinăuproiectele bilaterale de interes major

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live