Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Iulie 2017
Vizualizari: 877
Comentează add

Vizita premierului M. Tudose are loc la doar o zi după ce Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o controversată lege prin care sistemul electoral al ţării este modificat.

Premierul Mihai Tudose în vizită în Republica Moldova

radiojurnal

  Premierul Mihai Tudose         Foto: Arhivă.

Premierul Mihai Tudose se deplasează vineri, 21 iulie, la Chişinău, unde se va întâlni cu omologul său, Pavel Filip. Prima întâlnire pe care premierul Mihai Tudose o va avea în această dimineaţă, la Chişinău, va fi cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Va urma apoi ca cele două delegaţii să discute în plen, pentru ca în jurul orei 11:30, cei doi prim-miniştri să susţină o conferinţă de presă comună. Mihai Tudose va participa şi la ceremonia de donare a celor 96 de microbuze şcolare acordate de Guvernul României, autorităţilor din Republica Moldova.

Principalul mesaj pe care premierul Mihai Tudose îl va transmite la Chişinău este acela că România va continua programele de asistenţă cu Republica Moldova şi va sprijini în continuare traseul pro-european al Chişinăului. În acest context, Mihai Tudose va reafirma că România este cel mai implicat membru al Uniunii Europene, în atragerea Republicii Moldova pe calea europeană.

Subiectul vizitei premierului român la Chişinău a fost discutat joi, 20 iulie, de Mihai Tudose cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ca parte din mecanismul de consultare periodică pe care premierul român l-a stabilit cu liderii europeni cu prilejul recentei vizite pe care acesta a efectuat-o la Bruxelles.  

Vizita premierului Mihai Tudose are loc la doar o zi după ce Parlamentul Republicii Moldova a adoptat un controversat proiect de lege prin care sistemul electoral al ţării este modificat. Proiectul a fost criticat de Comisia de la Veneţia şi de o parte din societatea civilă şi opoziţia de la Chişinău, care a protestat, iar protestele vor continua şi astăzi. De asemenea, Partidul Popular European a cerut sistarea finanţării pentru Republica Moldova.


Etichete Pavel FilipDonald TuskTudosesistem electoralmixtuninominalliste de partid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live