Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2019
Vizualizari: 814
Comentează add

Premierul Ludovic Orban: Se încearcă o corelare a politicilor guvernamentale cu cele ale BNR pentru reducerea efectele economice negative.

Premierul Ludovic Orban, îngrijorat de devalorizarea leului

radiojurnal

Premierul Ludovic Orban. Foto: gov.ro.

Devalorizarea leului şi creşterea monedei euro reprezintă o îngrijorare, a declarat, în această dimineaţă, premierul Ludovic Orban.

El a explicat că se încearcă o corelare a politicilor guvernamentale cu cele ale Băncii Naţionale, pentru ca efectele economice negative să se reducă. Ludovic Orban a mai spus că în economie efectele unor decizii se simt în timp, iar practic raportul leu-euro depinde în foarte mare măsură de evoluţia balanţei comerciale.


Ludovic Orban: "Începând cu 2017, continuând cu 2018, continuând 2019, deficitul comercial a fost într-o continuă creștere și riscă să atingă în 2019 cifra de 18 miliarde de euro deficit comercial. Evident că asta afectează și pune presiune asupra monedei naționale, pentru că datorită creșterii importurilor evident că e nevoie mare de valută, de euro, mai ales având aproape 80% din volumul schimburilor comerciale cu țări din Uniunea Europeană. Vă daţi seama că asta în permanență a afectat raportul leu-euro".


Realizator: Ludovic Orban a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă după ce a verificat stadiul lucrărilor la magistrala de metrou din cartierul Drumul Taberei.

Premierul a spus că inaugrarea ar urma să aibă loc în vara anului viitor, în condiţiile în care două din cele trei contracte pentru metrou sunt mult întârziate.


Etichete premierludovic orbanbnrdevalorizareleueurouemetrou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live