Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

8 Iulie 2021
Vizualizari: 239
Comentează add

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie pe ministrul finanţelor, Alexandru Nazare.

Premierul l-a revocat din funcţie pe ministrul finanţelor

petruta-obrejan

 Foto arhivă

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a fost revocat astăzi din funcție de premierul Florin Cîțu. Şeful Guvernului a precizat că le-a comunicat această decizie liderilor coaliției de guvernare, cu care a avut două discuții pe această temă.

Florin Cîțu a anunțat totodată că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a ministrului finanțelor, document care a ajuns deja la Administrația Prezidențială.

Florin Cîţu: După o discuție cu membri coaliţiei, marți seara, în care i-am anunțat că i-am cerut demisia ministrului Finanțelor Publice, acesta ne-a informat că nu dorește să își dea demisia și preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliţiei, la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor. De asemenea, am trimis şi propunerea de ministru interimar, ca acela să fiu eu.

Realizator: Ce explicație a oferit premierul pentru gestul său ne spune acum, în direct, redactorul RRA de la Palatul Victoria, Petruța Obrejan. Bună ziua!

Reporter: Bună ziua! Premierul Florin Cîţu a motivat revocarea ministrului Nazare spunând că decizia sa vine în urma unei evaluări la şase luni de activitate a acestuia, spunând că există multe proiecte importante în întârziere la Ministerul Finanțelor, fiind vorba în special de acele proiecte ce vizează eliminarea evaziunii fiscale și atragerea fondurilor europene. Florin Cîţu a mai spus că această revocare nu reprezintă o răfuială internă a liberalilor, pentru că, preciza acesta, el a fost cel care l-a propus și susținut pe Alexandru Nazare. 

În perioada următoare interimatul la Ministerul Finanțelor va fi asigurat de șeful Executivului. Tot astăzi a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând din 12 iulie, starea de alertă. Iar în ceea ce privește situația răspândirii tulpinii Delta, secretarul de stat Raed Arafat spunea că în acest moment situația din România este una  controlată și foarte bună, însă deplasarea spre țările unde incidența acestei tulpini Delta este mai ridicată ridică un semn de întrebare. Dar în acest moment totul este în parametri.

Pe de altă parte, Ministerul Mediului a venit cu un proiect de ordonanță de urgență menit să salveze viața oamenilor și bunurile acestora în condițiile în care există atacuri ale ursului brun. Ministrul Tánczos Barna spunea că au fost definiți mai mulți termeni de la ceea ce înseamnă intervenție: echipă de intervenție, cine face parte din această echipă, cum se va acționa și, desigur, cine va lua decizia. Atât deocamdată de la Palatul Victoria.


Etichete (ii)revocarecitunazare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live