Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

15 Ianuarie 2018
Vizualizari: 699
Comentează add

Premierul japonez, Shinzo Abe, este aşteptat mâine la Bucureşti, în cadrul unui turneu diplomatic în regiune, care mai include şi ţările baltice şi Serbia.

Premierul japonez, Shinzo Abe, este aşteptat la Bucureşti

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Premierul Japoniei, Shinzo Abe       Foto:  By Ajswab - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Premierul japonez, Shinzo Abe, este aşteptat mâine la Bucureşti, în cadrul unui turneu diplomatic în regiune, care mai include şi ţările baltice şi Serbia.

Shinzo Abe s-a întâlnit, ieri, la Sofia, cu omologul său bulgar, Boiko Borisov, în condiţiile în care Bulgaria deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Corespondentul nostru, Petio Petkov, are detalii despre prima vizită întreprinsă vreodată la Sofia de un premier japonez. 

În cursul după-amiezii a avut loc o întâlnire a celor doi prim-miniştrii.

Agenda convorbirii lor include stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale la nivel politic, economic, cultural şi al securităţii.

De asemenea, au fost abordate subiecte precum cooperarea Japoniei cu Uniunea Europeană, inclusiv în contextul acordului de parteneriat economic dintre Japonia şi Uniune, evoluţiile la nivel regional cu accent asupra dosarului nord-coreean.

Boiko Borisov a vorbit despre priorităţile preşedinţiei bulgare, printre care a menţionat şi extinderea Parteneriatului strategic între Uniunea Europeană şi Japonia.

Premierul japonez a subliniat necesitatea exercitării de presiunie asupra Coreei de Nord în vederea lichidării sub control internaţional a arsenalului său nuclear şi de rachete.


Etichete Premierul japonezShinzo Abeaşteptat la Bucureştiboiko borisovromaniabulgariajaponiaue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live