Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

20 August 2019
Vizualizari: 468
Comentează add

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, demisionează în această seară, la mai multe luni de la criza izbucnită în coaliția de guvernare.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, demisionează în această seară

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Italian Premier Giuseppe Conte, right, is flanked by Deputy-Premier Matteo Salvini as he addresses the Senate in Rome, Tuesday, Aug. 20, 2019. Photo: Agerpres/ AP/ Gregorio Borgia.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, demisionează în această seară, la mai multe luni de la criza izbucnită în coaliția de guvernare, formată din formațiunea de extremă dreapta Liga și mișcarea populistă 5 Stele.

În Senat, Conte a inițiat astăzi un atac vehement împotriva lui Matteo Salvini, liderul formațiunii Liga, pe care îl acuză că destramă guvernul pentru a-şi urmării propriile interese și pe cele ale partidului său. Corespondenta noastră la Roma, Elena Postelnicu, transmite:

Reporter: După discursul său din Senat, în care l-a criticat în special pe vicepremierul și ministru de interne Matteo Salvini, precum și pe reprezentanții formațiunii de extremă dreapta Liga, care s-au opus la toate proiectele executivului, primul ministru, Giuseppe Conte, se va deplasa, în această seară, la Palatul prezidențial Quirinal din Roma pentru a demisiona.

Decizia lui Conte îi va permite președintelui Sergio Mattarella să declanșeze consultări cu partidele politice pentru a stabili dacă pentru formarea unui nou executiv este posibilă alcătuirea unei noi majorități parlamentare sau sunt necesare alegeri anticipate. Unii analiști politici nu exclud posibilitatea ca Mattarella să îi solicite chiar lui Giuseppe Conte să formeze un alt guvern. 

Cu trei ani și jumătate înainte de termen liderul Ligii, vicepremierul și ministrul de interne Matteo Salvini a cerut alegeri anticipate, fiind încrezător că popularitatea în creștere indicată de sondajele de opinie, mai ales după toate campania care şi-a făcut-o în ultimul an, îi va permite să rămână la putere și să trimită în opoziție mișcarea populistă 5 Stele.


Etichete italiademisie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live